Волонтерський проєкт "Почуй лікаря"

Про волонтерський проєкт “Почуй лікаря”, який стартував минулого року у Львівській області, особисто чула раніше, а сьогодні наші учні мали цікаву і водночас таку потрібну зустріч із волонтеркою цього проєкту, лікаркою станції ЕМД м. Червонограда Olha Pentsak.

Перша лекція – домедична допомога. Пані Ольга на одному подиху розповідала про те, як потрібно діяти, коли людині стає погано, коли вона втратила свідомість, які першочергові кроки маємо зробити до приїзду медиків.

На власні очі побачили АЗД – апарат зовнішньої дефібриляції.

Лекція була дуже цікавою, бо Ольга Пенцак не тільки доносила до учнів теорію, а й розповідала про важкі будні лікарів екстреної медичної допомоги.

Друга частина зустрічі – відпрацювання на практиці почутого: як правильно надати допомогу потерпілому, у якій послідовності зробити прямий масаж серця (у нагоді став манекен).

Дякуємо за змістовну зустріч. Сподіваємося, що наступні лекції будуть теж не менш цікавими та доречними. Бо здоров’я кожної людини в першу чергу залежить від самої людини.

Учні, що проживають у гуртожитку, відвідали музей -світлицю Тараса Городецького у Червонограді, дізнались про місцевих писанкарів, значення символів, процес створення писанок і крашанок, маса емоцій від такої кількості та краси експонатів. Церква Зіслання Святого Духа вразила інсталяцією “Розстріляний Ісус” (ікона привезена з м. Херсона, де в подвір’я церкви влучила ракета, але не розірвалась, а на […]

Чи можливо жити без поезії? Без слів, що проникають просто в душу, у саме серце? Навряд чи. І не лише я такої думки.

С…

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x